Prăjitură „Pătrate în trei straturi„

Prăjitură „Pătrate în trei straturi„ este rețeta oferită de noi pentru o zi de duminică, pentru o masă specială. Este o prăjitură delicioasă care nu necesită mult timp pentru preparare.
Pentru a ne ușura munca în prepararea unui desert, să reținem câteva sfaturi:
– Bicarbonatul sau praful de copt folosit la prăjituri se vor dizolva în puțin rom, lapte sau zeamă de lămâie.
– Amoniacul alimentar se dizolvă într-o lingură de lapte înainte de a fi pus în compoziție.
– Când se prepară prăjituri cu fructe, se recomandă să fie înțepat blatul de la fund cu o furculiță pentru a se coace bine.
– Nucile folosite ca umplutură la diferite prăjituri, vor fi mai gustoase dacă în loc de lapte se amestecă cu un albuș, rămas de la o cocă, bătându-se întâi albușul cu zahărul și apoi se pun nucile.

prajitura

Foto: Prăjitură „Pătrate în trei straturi„ – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
3 ouă
60 g zahăr pudră
60 g făină
20 g pudră de cacao
2 linguri ulei
Îți trebuie pentru cremă:
100 g zahăr
200 ml lapte
30 g amidon
1 gălbenuș
250 g piure de castane
Îți trebuie pentru decor:
300 ml frișcă
alune, migdale sau fistic zdrobite
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi zahărul și bați până se dizolvă. Încorporezi treptat făina, pudra de cacao și uleiul și omogenizezi. Torni compoziția în tava de 20×20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 15 minute, la foc mediu.
Pentru cremă, amesteci amidonul cu zahărul, gălbenușul și laptele. Fierbi crema pe foc mic, amestecând până se îngroașă. După ce se răcește, adaugi piureul de castane și omogenizezi. Întinzi crema peste blatul rece și răcești prăjitura 1/2 oră.
Bați frișca și tai mărunt fructele oleaginoase. O întinzi peste cremă și decorezi cu fructele. Porționezi prăjitura după ce ai răcit-o 2-3 ore.

Pregătire: 40 minute; Coacher 15 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!