Prăjitură necoaptă cu nuci

Prăjitură necoaptă cu nuci. O prăjitură care, după cum cum spune denumirea, este preparată fără a folosi cuptorul. O ruladă delicioasă, care poate fi păstrată în frgider și consumată timp de mai multe zile.
Nucul, conform Wikipedia „își are originea în zona geografică întinsă din Balcani spre est, până în Himalaya și sud-vestul Chinei. Cele mai mari păduri se află în Kârgâzstan, unde copacii se dezvoltă extensiv, în păduri aproape exclusiv de nuc, la altitudini de 1.000–2.000 m (Hemery 1998) — mai ales la Arslanbob, în provincia Jalal-Abad.„ Acesta a fost introdus în vestul și nordul Europei din vremea romanilor sau mai devreme, iar în cele două Americi în secolul 17. Zonele importante ale culturii nucului cuprind Franța, Serbia, Grecia, Bulgaria și România (în Europa), China (în Asia), California (în America de Nord) și Chile în America de Sud.
Nuca este unul din fructele foarte des folosite de români, fie la prepararea cozonacilor, colacilor, plăcintelor, colivei, în diferite prăjituri, dar și în preparea sarmalelor de post. Cojile de nuci verzi sunt de asemenea foarte bogate în vitamina C, are și un conținut ridicat de iod. Din nucile verzi se poate prepara o dulceață delicioasă, cu o aromă deosebită.

prajitura

Foto: Prăjitură necoaptă cu nuci – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru foaie:
250 g nuci măcinate
250 g zahăr
1 ou
3 linguri cacao
Îți trebuie pentru cremă:
4 gălbenușuri din ouă 
fierte tari
150 g zahăr pudră
150 g margarină
50 g zahăr vanilat
Pregătești așa:
Bați albușul spumă cu zahărul și adaugi gălbenușul și nuca amestecată bine cu cacao. Pe un celofan întinzi din compoziția bine omogenizată o foaie cât mai subțire, în formă dreptunghiulară. Pentru a prepara crema, dai gălbenușurile fierte pe răzătoarea mică și le freci împreună cu margarina, zahărul și zahărul vanilat.
Cu această compoziție ungi foaia și o rulezi cu ajutorul celofanului, ca o ruladă obișnuită. Tragi bine la capete celofanul și dai rulada la frigider pentru cel puțin 2 ore, după care o poți tăia în felii potrivite ca grosime. Poți păstra rulada la frigider timp de mai multe zile.

Pregătire: 40 minute; Răcire: 2 ore
Rețetă de Cristina Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!