Prăjitură minunată cu ciocolată

Prăjitură minunată cu ciocolată. Da, este o prăjitură minunată, este delicioasă și ușor de preparat. O recomandăm cu dragoste tuturor cititorilor noștri!

prajitura

Foto: Prăjitură minunată cu ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Ingrediente și preparare budincă de cacao: 
Se pun la fiert, la foc mic, 1 l lapte cu 50 g zahăr. Separat se amestecă 30 g amidon cu 50 g cacao și 50 g zahăr. Deasupra se toarnă în fir subțire laptele călduț, se amestecă până se omogenizează. Se adaugă 2 ouă întregi și 1 gălbenuș.
Se transferă compoziția în oala în care a fiert laptele și se ține pe foc, amestecând mereu, până se îngroașă, la consistența dorită. Se ia de pe foc și se înglobează 50 g unt și esență de rom.
Ingrediente și preparare pandișpan:
Se încălzește cuptorul la 170°C. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se mixează 6 albușuri la temperatura camerei cu 1 vârf de cuțit sare, mai întâi 1 min. la viteza medie, apoi la viteză mare până devin o spumă fermă. Se înglobează treptat esență de vanilie și 175 g zahăr, continuând mixarea până când spuma devine tare și lucioasă și nu alunecă în momentul în care înclini castronul.
Se adaugă 6 gălbenușuri, toate odată, și se mixează până la omogenizare. Se încorporează 170 g făina cernută, amestecând cu spatula ușor, de jos în sus.
Se repartizează în tavă și se dă imediat la cuptor; se coace 40-45 min. la 170°C. Nu se deschide deloc ușa cuptorului în acest timp. Se lasă să se răcorească cca 10 min. în cuptor, cu ușa ușor deschisă, apoi pe un grătar.
Se taie blatul pe jumătate și se pune budinca de cacao la mijloc și deasupra, apoi se presară fulgi de ciocolată albă.

Rețetă de Felicia (Vanea) Dobre, București

Încearcă și rețeta de prăjitură de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!