Prăjitură fină din sfeclă

Prăjitură fină din sfeclă, un fel de negresă dar la care adăugăm un piure de sfeclă care face această prăjitură un deliciu.
Sfecla roșie este deosebit de sănătoasă. Studii realizate de oameni de știință arată că sfecla roșie ține tensiune arterială sub control, reduce inflamațiile din corp, este săracă în calorii, dar este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Tot sfecla roșie ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv și îmbunătățește funcțiile mentale și cognitive prin dilatarea vaselor de sânge, deci creșterea cantității de oxigen care ajunge la creier.
În bucătărie este folosită în prepararea diferitelor salate, se poate face supă, se poate face un delicios piure, se poate consuma coaptă la cuptor sau fiartă, sub formă de garnitură, iar un sos preparat din sfeclă roșie și iaurt grecesc este o minunăție.

prajitura

Foto: Prăjitură fină din sfeclă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g sfeclă coaptă sau fiartă
200 g ciocolată neagră cu 72 % cacao
25 g cacao
4 ouă
180 g zahăr pudră
2 linguri ulei
85 g făină
1 linguriță praf de copt
50 ml cafea tare
Pregătești așa:
Cureți sfecla de coajă și o treci prin răzătoarea cu ochiuri mari. Prepari cafeaua. Amesteci făina cu praful de copt și cacaua. Mixezi ouăle cu zahărul și, după ce obții o cremă spumoasă, adaugi uleiul și ciocolata topită la bain-marie. Adaugi cafeaua, făina și, la final, sfecla.
Torni amestecul în forma pentru copt și introduci tava în cuptorul preîncălzit, pentru o oră. Lași apoi să se răcească în tavă și servești prăjitura presărată cu zahăr pudră.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Oana Plăcintă, Iași

Încearcă și o Salată de sfeclă roșie cu portocale, în acestă perioadă de vară, este o binefacere.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!