Prăjitură de biscuiți cu cremă de lămâie verde

Prăjitură de biscuiți cu cremă de lămâie verde, o bunătate de desert, o prăjitură pentru zile speciale, o specialitate în ale deserturilor.
Lămâia verde (sau lime) este un fruct citric, iar spre deosebire de sora ei galbenă, aceasta este de culoare verde. Lămâile verzi sunt adesea folosite pentru a adăuga arome la diverse băuturi și alimente. Dar, mai important, ele sunt o sursă foarte bogată de vitamina C, bună pentru starea generală de sănătate. Este originară din regiunea de sud-est a Asiei. Comercianții din Orientul Mijlociu au adus lămâi verzi din Asia în Egipt și Afica de Nord în jurul secolului al X-lea. Lămâile verzi sunt de regulă ușor mai dulci la gust decât lămâile obișnuite și sunt mai aromate.
Timp de sute de ani, marinarii britanici au mâncat lămâi verzi pentru a preveni îmbolnăvirea de scorbut în lungile călătorii pe mare. În zilele noastre, Brazilia și Statele Unite sunt printre cele mai mari țări producătoare de lămâi verzi din lume.

prajitura

Foto: Prăjitură de biscuiți cu cremă de lămâie verde – iStock

Îți trebuie pentru biscuiți:
500 ml lapte
2 ouă
150 g zahăr
5 linguri făină
1 pachet margarină
2 lămâi verzi
1 fiolă esență de vanilie
Preparare:
Se amestecă 500 ml lapte cu 2 ouă, 75 g zahăr și cu 5 linguri făină. Se fierb la foc mic până se îngroașă.
Separat, se freacă spumă 1 pachet margarină (la temperatura camerei) împreună cu 75 g zahăr. În compoziția caldă de lapte se adaugă, lingură cu lingură, margarina bătută, zeama și coaja de la 2 lămâi verzi și 1 fiolă esență de vanilie.
Pe un platou se așază un strat de biscuiți, apoi unul de cremă de lămâie și se continuă până se termină cu un strat de biscuiți. Se dă prăjitura la frigider pentru 2 ore, după care se taie bucăți.

Rețetă de Valeriu Oancea Mușat, sat Urleta, com. Bănești, jud. Prahova

Încearcă și Desert cu lămâie și amaretti.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!