Prăjitură cu zmeură și cremă de brânză

Prăjitură cu zmeură și cremă de brânză, o rețetă delicioasă, un desert de efect pentru zile speciale în preajma celor dragi ție.

prajitura

Foto: Prăjitură cu zmeură și cremă de brânză – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
3 ouă
3 linguri zahăr
2 linguri făină
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 vârf de cuţit de sare
Îți trebuie pentru cremă:
600 ml frişcă lichidă
3 plicuri întăritor frişcă
6 plicuri zahăr vanilinat
300 g smântână cu 20% grăsime
600 g cremă de brânză proaspătă
1 kg zmeură
200 g ciocolată albă
4 linguriţe margarină
6 linguri lapte
5 plicuri gelatină
apă
Îți trebuie pentru ornat:
2 plic tort gelee
2 linguri zahăr
zmeură
1 pahar apă
Pregătești blatul așa:
Mixezi gălbenușurile cu zahărul. Cerni într-un bol cacaua, făina şi praful de copt. Le adaugi peste gălbenușuri, apoi încorporezi albușurile bătute spumă cu sarea. Torni compoziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt și coci blatul în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 15 minute.
Pentru cremă, înmoi gelatina în apă rece. Mixezi crema de brânză cu smântâna. Mixezi frişca împreună cu zahărul vanilinat şi întăritorul, apoi cu o spatulă, o încorporezi în compoziţia de cremă de brânză şi smântână. Topești ciocolata împreună cu laptele, până se formează o compoziţie fluidă, la care adaugi margarina. Amesteci şi adaugi gelatina hidratată, topită la bain-marie. Torni peste compoziţia de frişcă, brânză şi smântână. Adaugi o parte din zmeură.
Îmbraci cu folie alimentară forma în care vei asambla prăjitura. Pui un rând de fructe, torni jumătate din cremă deasupra fructelor. Urmează alt rând de fructe, apoi cealaltă jumătate din cremă. Deasupra pui blatul. Acoperi cu folie şi lași la frigider până a două zi, când răstorni prăjitura pe o tavă.
Prepari zmeura rămasă cu plicurile de tort gelee, apă şi zahăr la foc mic. Lași puţin la răcit şi torni peste prăjitură.

Rețetă de Andreea Rădulescu, București

Nu ezita să încerci și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!