Prăjitură cu urdă și vișine

Prăjitură cu urdă și vișine, ușoară ca un fulg, aspectuoasă și deosebit de gustoasă.
Cocotierul, arborele simbol al Africii, Asiei, Americii și Australiei ne oferă fructul său minunat, nuca de cocos, una dintre celemai frumaose daruri oferite de natură. Conține o pulpă moale alcătuită în mare parte din grăsimi saturate.
Apa din nucile de cocos tinere este complet sterilă, fiind similară plasmei din sângele uman. Din pulpa nucilor de cocos mature se obține smântâna de cocos. Se mai poate obține ulei extra-virgin de cocos prin presarea la rece a pulpei.

prajitura

Foto: Prăjitură cu urdă și vișine – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g griș
800 ml lapte
350 g urdă sau brânză dulce
2 ouă
200 g vișine sau alte fructe de sezon
1 praf de sare
6 linguri zahăr
50 g fulgi de migdale
50 g fulgi de cocos
Pregătești așa:
Fierbi laptele cu sarea și 4 linguri de zahăr, iar când clocotesc, presari grișul în ploaie și îl fierbi amestecând încontinuu, până se îngroașă. Iei vasul de pe foc și încorporezi pe rând gălbenușurile, apoi albușurile, în prealabil bătute cu restul de zahăr. Lași compoziția să se răcească, după care încorporezi urda sfărâmată sau brânza dulce și omogenizezi din nou.
Așezi compoziția în tavă în două straturi, cu fructe între ele. E necesar să speli fructele, să le lași să se scurgă și să le cureți de sâmburi, după caz. Presari fulgii de cocos și de migdale, pe care îi poți prăji ușor, într-un vas antiaderent.
Coci prăjitura la 170ºC, pentru 25 de minute. O porționezi după ce s-a mai răcit și o poți servi alături de sirop de fructe.

Sfat: Rețeta poate fi gătită și cu alte fructe, iar dacă din compoziție excludem albușurile bătute spună, aluatul poate fi modelat sub forma unor găluște bune pentru copt sau fiert. Testează și varianta cu fulgi de ciocolată deasupra!

Pregătite 30 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Încearcă și această Prăjitură cu vișine.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!