Prăjitură cu struguri și glazură

Prăjitură cu struguri și glazură, cu arome care te inspiră. Combinația de struguri și stafide, la care se adaugă zeama de lămâie ajută la echilibrarea gustului acestei prăjituri. Nu ezitați să încercați această rețetă.

prajitura

Foto: Prăjitură cu struguri și glazură – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 cană făină fără gluten
1 cană făină de migdale
1 vârf de cuțit praf de copt
200 ml iaurt cu 3% grăsime
4 ouă
1 cană zahăr (poate fi și brun)
½ linguriță zeamă de lămâie
1 praf de sare
coajă de lămâie sau de portocală
100 ml ulei
750 g struguri mici, albi, fără sâmburi
100 g stafide
Pentru glazură:
1 albuș
250 g zahăr pudră
zeama de la 1 lămâie
Pregătești așa:
Freci gălbenușurile cu sarea și zahărul, adaugi iaurtul, apoi, încet, uleiul, ca la maioneză. Încorporezi făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie și omogenizezi. Adaugi apoi albușurile bătute spumă și stafidele.
Presari struguri în tavă rotundă sau în tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Torni compoziția în tavă și coci prăjitura 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Pentru glazură, freci albușul cu 250 g zahăr pudră și zeama stoarsă de la 1 lămâie. După ce prăjitura s-a răcit, așezi deasupra boabe de struguri și întinzi glazura, pe care o lași să se întărească până a doua zi.

Sfat: Pentru o glazură roz, poți să adaugi 1 lingură suc de vișine.

Pregătire 25 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Ștefania Răduță, București

Încercați și acest Tort cu struguri verzi. Aici veți găsi rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!