Prăjitură cu stafide și ciocolată

Prăjitură cu stafide și ciocolată, pentru fetițe delicate și băieți drăgălași. Un dulce fin, de gustat la petrecerile celor mici.
Să aflăm câteva lucruri despre stafide, că tot le folosim la prepararea acestui desert. Că stafidele sunt struguri uscați, cred că știe toată lumea. Există trei metode de uscare a strugurilor pentru obținerea stafidelor: uscarea la soare, la umbră și mecanică. Uscarea la soare este un proces ieftin, dar un proces lent și nu aduce rezultatele dorite. Uscarea mecanică este rapidă și într-un mediu sigur și controlabil. După uscare stafidele merg să fie spălate și, pentru că se face o rehidratare urmează din nou un proces de uscare pentru eliminarea totală a umezelii.
Stafidele pot fi consumate ca atare, sunt folosite în special la prepararea prăjiturilor, plăcintelor, torturilor, dar și în anumite sosuri cu carne. Stafidele sunt hrănitoare, sănătoase și pot fi consumate, în cantități moderate, chiar și de persoanele care au diabet. O prăjitură cu stafide este un desert delicios.

 

prajitura

Foto: Prăjitură cu stafide și ciocolată – Arhivă City Publising SRL

Îți trebuie
Pentru blat:
6 ouă
4 albușuri
9 linguri apă
350 g zahăr
175 g făină
200 g nuci măcinate
Pentru cremă și decor:
200 ml lapte
4 gălbenușuri
3 linguri făină
200 g zahăr pudră
200 g unt
100 g stafide
1 fiolă esență de rom
100 g ciocolată
Pregătești așa:
Pentru blat, mixezi gălbenușurile cu apa și zahărul, până se dizolvă. Adaugi făina cernută, nucile și cele 10 albușuri bătute spumă. Ungi tava cu unt și o tapetezi cu făină. Torni compoziția și o coci la foc mediu, 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Pentru cremă, înmoi de seara stafidele în esență de rom diluată cu apă cât să cuprindă stafidele. Mixezi la bain-marie laptele, gălbenușurile și făina, până obții o ciulama tare. Mixezi într-un bol untul moale și zahărul. Încorporezi câte puțină cremă cu gălbenușuri răcită și omogenizezi, apoi adaugi stafidele scurse și amesteci din nou.
Întinzi crema peste blat și razi deasupra ciocolata. Păstrezi prăjitura la rece și o porționezi a doua zi, după care o poți servi.

Rețetă de Victorița Nicolae, București
Pregătire 40 minute; Coacere 30 minute

Nu ezita să încerci și prăjitura de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!