Prăjitură cu piersici caramelizate și bezea

Prăjitură cu piersici caramelizate și bezea, un desert pentru gospodine experte la acest capitol. Dar, folosind rețeta propusă de noi, și gospodinele începătoare pot încerca să facă această prăjitură. Un sfat: Nu lăsați platoul 
pe mâna pofticioșilor!

prajitura

Foto: Prăjitură cu piersici caramelizate și bezea – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 ouă
200 g unt
300 g făină
1/2 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilinat
225 g zahăr
150 ml lapte
500 g piersici bine coapte
Pregătești așa:
Decojești piersicile și le tai în felii subțiri, îndepărtându-le sâmburii. Caramelizezi într-o cratiță 75 g zahăr, la foc mic. Adaugi 50 ml apă și 25 g unt, amesteci până obții un sos caramel în care pui feliile de piersici și amesteci ușor, până se acoperă cu sos caramel.
Mixezi într-un bol untul rămas cu 50 g zahăr și zahărul vanilinat. Adaugi gălbenușurile, apoi făina cernută împreună cu praful de copt, alternând cu laptele. Torni aluatul într-o tavă de 20×30 cm și pui deasupra feliile de piersică. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute.
Între timp, bați spumă albușurile cu restul de zahăr. Scoți tava cu blatul copt și acoperi prăjitura cu bezeaua. Continui coacerea la foc mic, cu ușa cuptorul întredeschisă, până când bezeaua capătă o crustă fină și rumenă.

Pregătire 25 minute: Coacere 45 minute
Rețetă de Steliana Flamaropol, București

Dacă aveți o cantitate mai mare de piersici și v-au rămas de la rețeta propusă, mai puteți prepara și Prăjitură cu brânză de vaci și piersici. Rețeta este aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!