Prăjitură cu fructe, nuci și ciocolată

Prăjitură cu fructe, nuci și ciocolată, crocantă la suprafață, un dulce pentru pauzele de relaxare. Această prăjitură, pe care o recomandăm, se prepară rapid și are un gust deosebit de bun. Petru această prăjitură avem nevoie de vișine, dar pot fi folosite cireșe, caise, piersici, căpșuni etc.

prajitura

Foto: Prăjitură cu fructe, nuci și ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g nucă fin măcinată
200 g zahăr pudră
350 g făină
3 ouă
200 g unt
1 vârf de cuțit bicarbonat
3-4 linguri lapte
1 lingură ciocolată rasă
300 g vișine
Pregătești așa:
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, zahărul vanilinat și ouăle, până obții o cremă omogenă. Stingi bicarbonatul în puțin lapte călduț și îl adaugi în compoziție împreună cu restul de lapte. Împarți această compoziție în 3. În 2/3 încorporezi nucile, ciocolata rasă fin și circa 250 g făină, pentru a obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase. O întinzi în tava de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Amesteci restul de compoziție cu făina rămasă, până obții un aluat ușor de modelat. Din acesta faci fâșii subțiri, pe care le așezi oblic pe prăjitură, iar în romburile formate pui vișine, în prealabil curățate de sâmburi și lăsate să se scurgă.
Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35 de minute, până se rumenește frumos.

Pregătire 20 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Cornelia Munteanu, Tulcea

Încearcă și rețeta de Prăjitură cu vișine și două creme!

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!