Prăjitură cu ciocolată și banane

Prăjitură cu ciocolată și banane, arome irezistibile, îmbinate armonios. O propunere de desert special, cu finețe dată de ciocolată și aromă specială dată de banane. Este o prăjitură irezistibilă!

prajitura

Foto: Prăjitură cu ciocolată și banane – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
400 g zahăr
125 ml ulei
3 linguri cacao
200 g făină
1 plic praf de copt
125 ml lapte sau apă minerală
Pentru cremă:
375 ml lapte
1 gălbenuș
1 plic budincă cu gust de frișcă
150 g unt
2 lingurițe esență de rom
7 banane
100 g ciocolată amăruie sau de menaj
Pregătești așa:
Pentru blat, mixezi gălbenușurile cu zahărul, până când se albesc, apoi adaugi treptat apa și uleiul și omogenizezi. Încorporezi făina, praful de copt și cacaua, apoi albușurile bătute spumă tare. Ungi o tavă de 25×35 cm sau o tapetezi cu hârtie de copt. Torni compoziția și coci blatul 35-40 de minute, la 180ºC.
Pentru cremă, pregătești budinca urmărind instrucțiunile de pe ambalaj și adăugând oul în lapte. Mixezi untul cu 200 g zahăr și esența de rom. Încorporezi treptat budinca rece, amestecând încontinuu.
Pe blatul răcit, așezi rondele de banane, suprapuse. Întinzi crema pe ele și nivelezi. Decorezi cu fire de ciocolată caldă, topită la bain-marie sau razi ciocolată. Porționezi prăjitura după ce ai păstrat-o la rece pentru 2-3 ore.

Pregătire 45 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Încercați și Tort cu prune și cremă de mascarpone! Aici veți găsi rețeta

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!