Prăjitură cu bezea și vișine

Prăjitură cu bezea și vișine, o delicioasă prăjitură pe care o putem prepara în orice anotimp bucurând familia cu un ceva dulce special.

prajitura

Foto: Prăjitură cu bezea și vișine – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru blatul alb:
3 gălbenușuri
150 g zahăr
175 g făină
125 ml lapte rece
75 ml ulei
zahăr vanilat (esență)
o linguriță parf de copt.
Îți trebuie pentru blatul cu cacao:
3 gălbenușuri
150 g zahăr
150 g făină
50 g cacao
125 ml lapte
75 ml ulei
esență
o linguriță praf de copt
Îți trebuie pentru bezeaua albă:
3 albușuri
un praf de sare
175 g zahăr
o linguriță zahăr vanilat
o linguriță amidon porumb
Îți trebuie pentru bezeaua cu cacao:
3 albușuri
un praf de sare
175 g zahăr
o linguriță cacao
zahăr vanilat.
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g vișine coapte bine
150 g zahăr
o lingură gel pentru fixare (din comerț, se folosește la dulceață)
Pregătești blatul alb așa:
Mixezi gălbenușurile cu zahărul, esența, apoi cu uleiul și laptele rece. Cerni făina și o amesteci cu praful de copt, apoi o încorporezi în amestec. Tapetezi cu hârtie pentru copt o formă rotundă de tort, cu diametrul de 25 cm, apoi torni aluatul și-l dai la copt pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Pregătești bezeaua cu cacao așa:
Mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul turnat în ploaie, zahărul vanilat și, la urmă, cacaua cernută. După cele 20 de minute, scoți blatul și torni bezeaua deasupra și îl mai lași la cuptor circa 5 minute. Scoți blatul din formă și-l lași la răcit.
Pregătești blatul cu cacao așa:
Procedezi la fel ca în cazul blatului alb, doar că pui în compoziție și cacaua amestecată cu făina și praful de copt. Omogenizei compoziția, o pui în formă și o dai la cuptor.
Pregătești bezeaua albă așa:
Pregătești bezeaua la fel ca cealaltă, folosind ingredientele de mai sus, numai că nu pui cacao, iar la final adaugi amidonul.
Scoți sâmburii din vișinele spălate, apoi torni zahărul și le dai în câteva clocote, pe flacără mai mică, apoi adaugi gelul pentru fixare, amestecat cu o lingură de zahăr, mai lași 5 minute, apoi oprești focul și lași să se răcească bine.
Montezi prăjitura în ordinea în care ai copt blaturile. Întâi așezi blatul alb cu bezea de cacao, apoi torni jeleul cu vișine, așezi cel de-al doilea blat cu cacaua și bezeaua albă și lași prăjitura 2-3 ore la frigider. Scoți prăjitura din formă pe platou, o decorezi cu vișine și jeleu, apoi o porționezi în felii subțiri. O prăjitură deosebită pentru evenimente deosebite!

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!