Prăjitură Bounty cu ciocolată

Prăjitură Bounty cu ciocolată. Este un desert de casă deosebit de bun, cu un gust apetisant. Un deliciu pentru cei mici dar și pentru cei mari.

prajitura

Foto: Prăjitură Bounty cu ciocolată – Arhivă City Publishing SRL

Îţi trebuie pentru blat:
2 ouă
170 g zahăr
100 ml lapte
110 ml ulei
100 ml cafea îndulcită
2 linguri cacao
320 g făină
1 plic praf de copt
Pentru cremă:
600 ml lapte
100 g unt
200 g zahăr
150 g nucă de cocos
3 linguri griș
esență de vanilie
Pentru glazură:
250 g ciocolată cu lapte
2 linguri ulei
Pregătești așa:
Prepari o cafea concentrată, din 2 linguri de cafea măcinată, 1 lingură de zahăr și 120 ml apă. O strecori și folosești 100 ml. Amesteci zahărul cu cacaua și adaugi cafeaua fierbinte. Pui apoi uleiul, laptele, ouăle și continui să amesteci cu telul. Adaugi făina, praful de copt și omogenizezi. Torni compoziția în tava de 40×40 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit, la 200ºC, pentru 25-30 de minute.
Pentru cremă, topești la foc mic untul, în laptele amestecat cu zahăr. Adaugi grișul, amesteci energic, iar după 1-2 minute, și nuca de cocos. Amesteci încontinuu, timp de 5-6 minute, până când compoziția se îngroașă. Întinzi crema peste blatul răcit.
Topești ciocolata cu lapte împreună cu uleiul, pe baie de aburi. O întinzi pe prăjitură, cu o spatulă. Dai la rece pentru 3-4 ore. Porționezi prăjitura cu un cuțit a cărui lamă o treci prin apă fierbinte, la fiecare 2-3 felii tăiate.

Rețetă de Rahela Velicu, Zimnicea, jud. Teleorman

Încearcă și Prăjitura Paleo în straturi, fără zahăr. Intră aici pentru rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!