Pot au feu – tocană la foc domol

Pot au feu – tocană la foc domol, din gastronomia franceză. Este o rețetă care merită toată atenția și răbdarea unei gospodine
Gulia este o sursă excelentă de vitamina C, vitaminele A, E, B, K; de minerale precum fosforul, fierul, zincul, potasiul, magneziul, calciul și cuprul; de acid folic, luteină, dar și fibre dietetice. Gulia conține apă în proporție de peste 90%. Gulia poate fi consumată crudă sau gătită, asemănându-se la gust cu varza și conopida, având o aromă dulce cu ușoare nuanțe înțepătoare, o caracteristică dată de uleiurile eterice. Consumul de gulie reglează nivelul glucozei în sânge, fiind deci o legumă indicată spre a fi consumată și de către diabetici. Sucul de gulii este, de asemenea, eficient pentru combaterea contracțiilor musculare și atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumul zilnic, la micul dejun, a câte unui pahar cu suc de gulii poate fi un remediu special în cazul cârceilor.

tocana

Foto: Pot au feu – tocană la foc domol – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 kg carne macră de vită
2 morcovi
1 păstârnac
1 fir de praz
1 ceapă
1 țelină mică
2 rădăcini de pătrunjel
1 varză mică
1 gulie
4 cartofi
100 g cușcuș
1 cub supă concentrată de vită
frunze de pătrunjel tocat
Pregătești așa:
Speli carnea și o pui la fiert în apă rece cu sare, într-o oală de 5 litri. Îndepărtezi spuma care se formează și, după 30 de minute de fierbere, pui legumele curățate și tăiate în bucăți mari, mai puțin cartofii și varza. Lași să fiarbă 3 ore la foc mic, până când carnea se înmoaie bine.
Scoți carnea fiartă și o tai în felii. Strecori 300 ml supă, dizolvi cubul de vită, adaugi piper și opărești bobițele de cușcuș. În oala cu legume pui la fiert cartofii și varza tăiate sferturi. Presari pătrunjelul tocat și servești tocana alături de cușcuș.

Pregătire: 20 minute; Fierbere 210 minute
Rețetă de Gheorghe Gligor, Cenad, jud. Timiș

Aici vei descoperi o rețetă delicioasă de tocană.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

One Response

  1. Elisabeta Gligor martie 15, 2021

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!