Polvorones – fursecuri cu migdale

Polvorones – fursecuri cu migdale, un dulce din bucătăria spaniolă, foarte bune pentru pauza de joacă de la ora 11. Nu ezitați să preparați aceste fursecuri, sunt gustoase și rapid de preparat. Migdalele dau un plus de aromă și un aspect deosebit și pot fi păstrate timp mai îndelungat.

polvorones

Foto: Polvorones – fursecuri cu migdale – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
350 g făină
180 g zahăr
150 g unt sau untură
150 g migdale prăjite sau nuci
40 g zahăr pudră
coajă rasă de lămâie eco
1 linguriță scorțișoară
Pregătești așa:
Mixezi toate ingredientele, adăugându-le în vasul mixerului în ordinea următoare: untul moale cu zahărul, apoi aromele, făina cernută și migdalele măcinate fin.
Întinzi foaie pe hârtia de copt și tai fursecurile cu o formă rotundă. Lași pe hârtie doar discurile și remodelezi aluatul rămas pe o altă hârtie de copt, procedând la fel.
Coci fursecurile 15 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Le pudrezi cu zahăr și le poți păstra în cutii închise ermetic, pentru cel mult o săptămână.

Pregătire 25 minute; Coacere 15 minute
Rețetă de Nicoleta Cantone, Ploiești, jud. Prahova

Încercați și rețeta de Fursecuri fragede umplute cu gem de prune. Intrați aici pentru a descoperi modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!