Plăcintă țărănească cu kaizer și caș

Plăcintă țărănească cu kaizer și caș este un preparat foarte des făcut de gospodinele din România. Cu câteva ingrediente avute în casă și în timp destul de scurt vom obține o plăcintă gustoasă.
Mama îmi povestea că, în perioada copilăriei, la țară, o mare bucurie era când mama ei îi fierbea porumb sau iarna, curăța porumbul uscat și fierbea boabele. Așteptau cu nerăbdare, cam mult timp, lângă ceaunul unde se fierbea porumbul.
Medicii recomandă consumul de porumb fiert ca pe un adevărat medicament natural de sezon care ajută în lupta împotriva cancerului, ţine bolile de inimă la distanţă, protejează vederea şi sistemul osos şi ajută la memorie. Se pare că vitaminele şi aminoacizii din porumb se păstrează şi după fierbere. Conţine vitamina A care ajută la imunitate şi vedere. Conţine vitamina E care ajută la buna funcţionare a inimii. Conţine foarte mulţi nutrienţi. Cu toate că se spune că porumbul îngrașă, un consum ponderat de porumb fiert sau copt ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, ceea ce duce la pierderea în greutate.

placinta

Foto: Plăcintă țărănească cu kaizer și caș – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie pentru aluat:
270 g făină
180 ml apă
4 g drojdie uscată
3 linguri ulei
sare
Pentru umplutură:
250 g kaizer
250 g caș de oaie
150 g cașcaval
4-5 linguri boabe de porumb
10-12 roșii cherry
Pregătești așa:
Cerni făina într-un bol și o amesteci cu drojdia și sarea, apoi torni apa călduță și frămânți până când omogenizezi aluatul. Încorporezi uleiul, apoi acoperi aluatul și îl lași să dospească la cald, pentru ½ oră.
Pentru umplutură, tai kaizerul în fâșii subțiri și lungi. Dai pe răzătoarea mare cașul și cașcavalul.
Întinzi aluatul sub formă de dreptunghi cât tava (25×35 cm), gros de 1 cm, pe masa presărată cu făină.
Pui foaia în tavă, iar deasupra presari kaizer, cașul și porumb. Deasupra presari cașcaval ras. Așezi din loc în loc roșiile spălate.
Coci plăcinta în cuptorul încins la 180°C, până prinde crustă rumenă. O porționezi după ce s-a mai răcit.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!