Plăcintă dobrogeană cu stafide

Plăcintă dobrogeană cu stafide, un preparat care are în spate o istorie de mii de ani. Cred că nu există sărbătoare fără plăcintă în familiile de români, iar cele mai multe rețete se transmit din generație în generație. Toți am gustat din savuroasa plăcintă dobrogeană, chit că am gustat-o la ea “acasă”, în Dobrogea sau în alte zone ale țării și am rămas plăcuți impresionați.

placinta

Foto: Plăcintă dobrogeană cu stafide – Arhivă City Publishing SRL

Pentru plăcinta dobrogeană originală nu se folosește zahăr. Se prepară rapid și ne putem ajuta cu foile de plăcintă din comerț, astfel putem impresiona familia și prietenii cu o plăcintă rapidă și foarte gustoasă.
Beneficiile stafidelor sunt nenumărate, acestea stimulând tranzitul intestinal, sporind densitatea osoasă și combătând febra, anemia, aciditatea din organism și chiar și problemele de vedere. De asemenea, stafidele pot fi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus, acestea fiind o alternativă sănătoasă la gustările precum ciocolata, chipsurile sau croissantele hipercalorice.
Stafidele se obțin prin deshidratarea strugurilor. Provenind din struguri, dulceața stafidelor este naturală, de aceea acestea pot fi considerate o gustare dulce sănătoasă. O metodă de consum gustoasă și sănătoasă este cea de stafide înmuiate în lapte cald. Și cerealele de la micul dejun pot fi servite cu stafide. Dacă observi că stafidele s-au uscat prea tare, le poți rehidrata ținându-le câteva minute într-un bol plin cu apă.

 

Plăcintă dobrogeană cu stafide

Îți trebuie:
1 pachet foi de plăcintă
1 kg brânză dulce
200 g smântână
100-150 g stafide
1 esență de vanilie
3 ouă
zahăr pudră
200 g zahăr
unt sau ulei
Pregătești așa:
Amesteci bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul și stafidele înmuiate în apă cu esență de lămâie.
Umpli fiecare foaie cu compoziția de brânză și le dai la cuptorul încins. Lași plăcinta la cuptor 20-25 de minute, la foc mediu, apoi o scoți și o lași puțin să „răsufle„, după care o poți tăia.

Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Înceartcă și rețeta de Plăcintă cu brânză dulce!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!