Plăcintă cu zacuscă, o plăcintă-aperitiv foarte gustoasă. Pentru că este perioada în care gospodinele se aprovizionează cu tot felul de legume și fructe pentru iarnă, pentru că este momentul să preparăm zacusca, iată și o rețetă de plăcintă cu acest delicios preparat.
Foto: Plăcintă cu zacuscă – iStock
Ingrediente aluat:
500 g făină albă
200 g margarină
1 linguriță sare
200 ml apă minerală
1 linguriță oțet
Pentru umplutură:
1 borcan de 800 g de zacuscă
Pregătești așa:
Într-un bol se amestecă făina, sarea și margarina până rezultă un aluat sfărâmicios. Se pune treptat apa călduță amestecată cu oțetul. Se obține un aluat elastic, care se lasă să se odihnească la rece.
Se întinde pe masă o foaie de aluat, se taie în pătrate măricele pentru că se vor împacheta.
Pe fiecare pătrat se pun 2 linguri de zacuscă, apoi se împăturește și se adună marginile. Se înțeapă puțin aluatul deasupra.
Se unge o tavă cu margarină, se pun plăcințelele și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.
Când s-au rumenit, se scot plăcintele din cuptor și se servesc, calde sau reci.
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș
Încercați și această Plăcintă câmpenească, o plăcintă cu carne delicioasă. Intră aici pentru a descoperi rețeta.