Plăcintă cu urzici și smântână

Plăcintă cu urzici și smântână, un preparat lactovegetarian ușor, care poate fi îmbogățită cu puțină telemea sau ciuperci, dacă simți nevoia de mai multe proteine.

placinta

Foto: Plăcintă cu urzici și smântână – Arhivă City Publishng SRL

Îți trebuie pentru aluat:
350 g făină
25 g drojdie
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de linguriță boia dulce
150 ml borș
1 ou
100 ml ulei
Pentru umplutură:
6-7 grămezi urzici
1 lingură unt
2 cepe
2 linguri griș
2 linguri ulei
4 ouă
4 căței de usturoi
1/2 cană lapte
200 g smântână
1 linguriță făină
Pregătești așa:
1 Pentru aluat, cerni făina într-un bol și o amesteci împreună cu drojdia, în prealabil dizolvată în puțină apă călduță. Adaugi treptat oul bătut cu sarea, borșul călduț și uleiul, în timp ce frămânți.
2 Tai mărunt ceapa și o călești în unt amestecat cu uleiul. Când a devenit translucidă, presari făina și boiaua, amesteci energic, apoi adaugi câte puțin lapte. În sosul omogen obținut, încorporezi pe rând smântâna și usturoiul zdrobit. Opărești urzicile în apă clocotită cu sare. Le scurgi și le toci, apoi le amesteci împreună cu grișul, 3 ouă bătute și un albuș, precum și cu sosul alb, răcit.
3 Întinzi două foi dreptunghiulare, de mărimea tăvii (25×35 cm) sau cu diametrul de 30 cm, dacă folosești o tavă rotundă. Așezi în tavă o foaie, o înțepi din loc în loc, pui umplutura de urzici și acoperi cu a doua foaie, pe care o înțepi din loc în loc, cu furculița. Coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute. Scoți plăcinta rumenă și o ungi cu gălbenuș.

Pregătire 40 minute; Coacere 35 minute
Rețetă de Săndel Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Iată o altă rețetă pe care o recomandăm, Plăcintă cu urzici și ouă. O găsiți aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!