Plăcintă cu urdă în foaie subțire românească

Plăcintă cu urdă în foaie subțire românească, o plăcintă aromată care poate fi consumată ca aperitiv, poate fi luată în drumeții și ne poate salva în momentul în care nu avem timp suficient pentru a prepara o gustare sau chiat cina. Nu avem cum să uităm perioada copilăriei. Mergeam la bunici la țară și ne bucuram de toate bucatele oferite de bunica. Printre preferate era această plăcintă cu urdă și cu mărar, pe care bunica o făcea de câteva ori când mergeam în vacanțe.

 

placinta

Foto: Plăcintă cu urdă în foaie subțire românească – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru foi:
500 g făină
1 linguriță sare
1/2 pahar apă caldă
1 lingură ulei
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g urdă
50 g unt
2 ouă
sare
100 g smântână
puțin mărar verde tocat
Pregătești așa:
Pui făina într-un castron, o amesteci bine cu apă călduță în care ai dizolvat sarea și ai pus uleiul. Frămânți bine, apoi tai aluatul pe planșetă și continui frământatul, lovind aluatul de planșetă, de câteva ori, până devine elastic. Acoperi aluatul cu o cratiță fierbinte timp de un sfert de oră, apoi întinzi cu sucitorul 6 foi subțiri.
Pregătești umplutura așa:
Amesteci urda cu ouăle, smântâna, sare și mărar. Într-o tavă, pui 3 foi unse fiecare cu unt și peste ele întinzi compoziția de urdă. Acoperi cu alte 3 foi unse fiecare cu unt. Dai plăcinta la cuptor pentru 15 minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Kovacs Viorica, Galați

Încearcă și rețeta de Kalasouna – Plăcintă cu brânză și ceapă roșie!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!