Plăcintă cu mac și cremă

Plăcintă cu mac și cremă, o plăcintă care primește un gust și o aromă specială de la bobițele de mac. Vă oferim rețeta mai jos, cu speranța că v-am făcut o bucurie!
Numit de către sumerieni „Hul Gil” („planta fericirii”), macul și, implicit, opiul, s-au răspândit de la o civilizație la alta, opiul fiind îmbrățișat cu voluptate de către asirieni, care l-au numit „aratpa-pal”. La începuturile istoriei sale, macul a fost utilizat exclusiv în scopuri medicinale, pentru latexul alb, bogat în opiu, care conține o serie de alcaloizi narcotici, folosiți și în zilele noastre pentru extragerea morfinei, codeinei și papaverinei.
Primele mențiuni ale semințelor de mac în rețetele culinare apar în Grecia Antică și fac referire la diferite tipuri de pâine, unele cu sare și mac, altele cu miere. Folosirea semințelor de mac în bucătăria Imperiului Roman a devenit rapid un obicei răspândit, pătrunzând în Imperiul Bizantin, apoi în țări ca Bulgaria, Ungaria, Țările Române.

placinta

Foto: Plăcintă cu mac și cremă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
400-450 g făină albă pentru un aluat potrivit
3 gălbenușuri
150 g zahăr
200 g margarină Delma pentru copt și gătit la temperatura camerei
1 pachet praf de copt
75-100 ml lapte (cât cuprinde aluatul)
Îți trebuie pentru cremă:
200 g mac
200 g zahăr
150 g făină
200 ml lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
3 albușuri
1 pliculeț praf de copt
Pregătești aluatul așa:
Din toate ingredientele, împreună cu margarina Delma pentru copt și gătit frămânți un aluat potrivit din care întinzi 2 foi.
Pregătești crema așa:
Amesteci macul cu zahărul, făina, praful de copt, zahărul vanilat și laptele. Bați albușurile spumă și le adaugi peste cremă, amestecând ușor de jos în sus. Pui o hârtie de copt în tavă, după care pui o foaie de aluat, torni crema peste, iar peste cremă pui cealaltă foaie. Dai la cuptor până se aurește ușor deasupra. Când e gata, presari zahăr pudră.

Rețetă propusă de Betty Iorgovan, Lugoj, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!