Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac, o plăcintă foarte apreciată în perioada rece. Găsim pe piață o mare varietate de dovleci pe care îi putem folosi pentru prepararea plăcintei, poate fi copt și servit cu puțină miere de albine. Un desert delicios și sănătos.

placinta

Foto: Plăcintă cu dovleac – iStock

Îți trebuie:
3 ouă
150 g margarină
sare
4 linguri smântână
1 praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
făină cât cuprinde
1 kg dovleac ras
150 g zahăr
50 g stafide
scorțișoară
Pregătești așa:
Se pun într-un bol margarina, zahărul și vanilia, sare, ouăle, smântâna, praful de copt cu făina. Se face o bilă care se dă la frigider 30 min.
Se unge o tavă cu margarină, se împarte aluatul în două, se întinde o foaie care se pune în tavă, apoi se repartizeazădovleacul ras și stors bine. Se presară pe deasupra zahărul, stafidele și scorțișoara, apoi se acoperă cu a doua foaie. Se înțeapă foaia pe alocuri cu o furculiță, apoi se dă tava la cuptorul încins la 180 º C. Se pudrează cu zahăr cu vanilie și se servește rece.

Rețetă de Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiș

Mai putem prepara și Supă de dovleac cu portocale. Rețeta o găsești aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!