Pizza vegetariană cu cașcaval

Un preparat ușor, Pizza vegetariană cu cașcaval, un preparat la îndemâna oricui, pe care îl putem face rapid, o rețetă pentru care în mod sigur avem în casă ingredientele necesare.
Cred că nu există persoană care să nu fi mâncat de cel puțin două ori o pizza. Inițial, acest preparat nu a fost deloc popular printre italieni și cu atât mai puțin în afara țării. Ea a devenit faimoasă pe alte meleaguri abia la începutul secolului al XX-lea, după ce brandul a fost exportat în Statele Unite ale Americii, odată cu imigranții italieni care au început să oprepare. Italienii recunosc doar 2-3 feluri de pizza ca fiind originale și, implicit, care respectă rețetele vechi de secole. Una dintre acestea este Margherita care a fost creată la sfârșitul secolului al XIX-lea special pentru vizita familiei regale în Napoli.

pizza

Foto: Pizza vegetariană cu cașcaval – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g făină
100 ml ulei
drojdie proaspătă (cât o nucă)
100 ml apă minerală
250 g măsline fără sâmburi
200 g cașcaval vegetal sau brânză Tofu
1 ceapă
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ardei verde
3 castraveți acri
1 lingură suc de roșii sau bulion
ulei
ketchup
Pregătești așa:
Pui făina într-un lighean și o amesteci cu drojdia desfăcută în apă, un pic de sare și puțin ulei, până obții un aluat ușor de frământat. Lași aluatul la dospit la căldură până își dublează volumul.
Tai toate legumele fâșii subțiri, iar cașcavalul îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Din aluatul crescut întinzi o foaie pe care o așezi în tava de pizza, unsă cu puțin ulei.
Ungi aluatul de pizza cu pasta de roșii. Pui amestecul de legume și măsline, apoi presari cașcavalul. Pui tava în cuptorul încins și coci pizza. Când e gata, scoți pizza, o porționezi și o servești caldă cu suc de roșii sau ketchup dulce sau picant.

Pregătire: 45 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Ana Hacman, Suceava

Încearcă și rețeta de Pizza cu blat de conopidă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!