Pizza cu șuncă și dovlecei

Pizza cu șuncă și dovlecei, o rețetă de pizza pe care o recomandăm cu căldură. Nu este greu de preparat, iar rezultatul este extraordinar.

pizza

Foto: Pizza cu șuncă și dovlecei – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
400 g făină
220 ml apă minerală
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
7 g drojdie uscată
sare
Pentru topping:
150 g șuncă din piept de curcan
250 g mozzarella
½ dovlecel
sare, piper, boia dulce
2 linguri ulei
cimbrișor uscat
½ linguriță pudră de usturoi
5‑6 linguri suc de roșii de casă
busuioc uscat
Pregătești așa:
1 Cerni făina într‑un bol. Adaugi drojdia, sarea, zahărul și amesteci. Torni treptat apa minerală călduță și frămânți până obții un aluat omogen. În timp ce frămânți, încorporezi uleiul de măsline. Acoperi aluatul cu un șervet și îl lași să dospească la loc cald, circa o oră.
2 Pregătești toppingul astfel: tai dovlecelul în rondele potrivit de groase. Într‑un bol amesteci sare, piper proaspăt măcinat, boia dulce, praful de usturoi, cimbrișorul și uleiul și asezonezi dovleceii cu acest amestec, lăsându‑i 10‑15 minute, să ia din toate aromele.
3 Încingi o tigaie antiaderentă, o ungi cu ulei și rumenești ușor feliile de dovlecel, pe ambele părți, apoi le scoți pe o farfurie. Tai cuburi șunca. Dai pe răzătoare mozzarella. După ce aluatul a dospit, îl împarți în două bucăți pe care le întinzi sub formă de discuri, pe masa presărată cu făină.
4 Tapetezi cu hârtie de copt două tăvi rotunde, cu diametrul de 26 cm. Pui câte o foaie de aluat în fiecare tavă. Le ungi cu suc de roșii și presari busuioc uscat. Așezi felii de dovlecel, apoi șuncă, iar la final presari mozzarella.
5 Încingi cuptorul la 200ºC și introduci cele două tăvi cu pizza. Le coci circa 20 de minute, până se rumenesc frumos. Le servești după ce s‑au răcorit 5 minute.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Aici vei găsi o altă rețetă deosebită de pizza.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!