Piroști delicioase cu ciuperci

Piroști delicioase cu ciuperci, cu garnitură de varză călită, așa cum făcea bunica. Este un preparat care ne aduce aminte de perioada copilăriei, perioada tinereții, când bunicile noastre făceau tot felul de mâncăruri și dulciuri ca să ne bucure, cu ingrediente naturale, din curte, poate cu mai puține condimente sofisticate, dar erau făcute cu multă dragoste.
Piroști este un soi de colțunaș umplut cu brânză, cartofi, carne, boabe de strugure, mure, care pot fi copți în cuptor, prăjiți sau fierți. Sunt sub formă de desert, de aperitiv sau servite cu diferite garnituri. Indiferent cu sunt preparate sau servite piroștile sunt apreciate de cei care le consumă.

pirosti

Foto: Piroști delicioase cu ciuperci – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g cartofi
250 g făină
1 ou
sare, piper, nucșoară
Pentru umplutură:
350 g ciuperci proaspete, conservate în saramură sau deshidratate
1 ceapă mică
2 linguri ulei
sare, chimen măcinat
3 căței de usturoi
pătrunjel tocat
Pentru garnitură:
1 varză murată
boia, chimen
1 ceapă
Pregătești așa:
Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă. Îi scurgi, iar când s-au răcit, îi dai pe răzătoarea fină. Îi amesteci împreună cu oul, sare, nucșoară și făina, până obții un aluat. Îl întinzi pe masa presărată cu făină, în strat gros de 3-4 mm și îl tai în pătrate de 10 cm.
Călești în ulei încins ceapa și ciupercile tăiate mărunt. Adaugi usturoiul tăiat felioare, iar după ce au scăzut și s-au răcit, sărezi umplutura și o asezonezi cu chimen și pătrunjel.
Umpli pătratele și le pliezi, apoi le presezi pe margini, ca să nu se desfacă. Le fierbi 7-8 minute, în apă ușor sărată.
Pentru garnitură, tai varza fideluță și o călești în ulei împreună cu ceapa tăiată. Torni apă fierbinte și presari chimen și boia după gust. Servești piroștile calde, cu garnitura de varză.

Pregătire 25 minute; Fierbere 35 minute
Rețetă de Andy Drienyovski, Nădlac, jud. Arad

Intră aici și încearcă rețeta acestui delicios desert.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!