Pilaf cu roșii și costiță

Pilaf cu roșii și costiță, gustarea ideală înainte de o bere rece. Folosind orez integral acest pilaf va fi mai bogată în fibre. Este o mâncare ușor de preparat, cu un gust deosebit dat în special de costiță, dar și de restul ingredientelor. Pilaful, în general, este onsumat ca și garnitură, dar este preferat de multă lume ca și fel principal.

pilaf

Foto: Pilaf cu roșii și costiță – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
100 g costiță împănată
1 legătură ceapă verde
2 cepe
300 g orez cu bobul lung
1 linguriță bulion
700 ml supă de pasăre
150 g roșii
sare, piper
cimbru
Pregătești așa:
Tai costița în felii și o frigi într-o tigaie fără ulei. Scoți bucățile, iar în grăsimea rămasă, călești ceapa tăiată mărunt și orezul. Torni treptat supa fierbinte, apoi adaugi bulionul, puțină sare, cimbru și piper și lași să fiarbă la foc mediu.
Opărești roșiile, le decojești și le tai cuburi. Le adaugi în oală spre sfârșitul fierberii, împreună cu ceapa verde tăiată mărunt. Decorezi porțiile cu verdeață și cu felii de costiță.

Pregătire 10 minute; Fierbere 15 minute
Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Încearcă și rețeta de Pilaf la cuptor cu costiță afumată, a cărei rețetă o veți găsi aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!