Piersici coapte și umplute

Piersici coapte și umplute este un desert ușor de preparat, gustos, sănătos și în mod sigur apreciat pentru aroma piersicilor coapte.
Gustul busuiocului, în mâncăruri gătite, este compatibil cu frunzele de dafin, maghiran, oregano, cimbru și de coriandru. Când e folosit proaspăt în sosuri sau la salate, poate fi asociat cu usturoi, mentă, pătrunjel, creson sau ceapă verde.
În bucătăria italiană, aproape că nu există preparat care să conțină tomate și să nu aibă și o cantitate mică de busuioc. Carnea de pasăre, de miel, de vită și peștele pot fi asezonate cu busuioc. Cartofii, brânza, ouăle gătite sub orice formă, dovlecelul, pastele sunt tot atâtea variante de asociere cu gustul busuiocului.
Se pare că pentru a obține un kilogram de cuișoare uscate, se folosesc între 8000 și 14000 de muguri, în funcție de cât de mari sau cât de maturi sunt.
Mugurii sunt culeși manual, dar adesea, pentru o mai mare eficiență, culegătorii bat ramurile cu tulpini de bambus. Întinși la soare în straturi subțiri, mugurii sunt uscați la soare, timp de 4-7 zile. Cu cât mai rapidă uscarea, cu atât mai bun devine condimentul.

piersici

Foto: Piersici coapte și umplute – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
6 piersici
10 biscuiţi tip petit beure
60 g seminţe de dovleac
100 g ciocolată
60 g unt
baton de scorţişoară
câteva cuişoare
scorțișoară măcinată
busuioc sau mentă pentru decor
îngheţată cu afine
Pregătești așa:
Dai pe răzătoare ciocolata şi untul. Le amesteci împreună cu biscuiții mărunțiți, seminţele de dovleac şi scorțișoara.
Speli piersicile, le tai pe jumătate și le scobești cu ajutorul unei linguriţe. Le umpli cu compoziţia de mai sus şi pe marginele piersicilor înfigi cuişoare.
Le pui într-o tavă, pe hârtie de copt, pentru 15 minute, la foc mediu. După ce se răcesc, le aşezi pe farfurie, scoți cuișoarele şi servești piersicile alături de îngheţată de afine. Ornezi cu frunze de busuioc proaspăt.

Rețetă de Ana Avram, Baia Mare, jud. Maramureș

Pentru diversitate încercați și rețeta de Piersicuțe.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!