Saramură de pește

Ana-Maria Sârbu, com. Greci, jud. Tulcea

Îți trebuie:

  • 4 carași de mărime potrivită
  • 1 ceapă mare
  • 1 roșie mare
  • 2 ardei iuți
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 ml apă
  • piper
  • sare
  • cimbru după gust.

Pregătești așa:
Cureți peștii, fără a le îndepărta solzii. Presari sare din abundență și îi frigi pe o plită încinsă sau pe o placă de metal așezată pe ochiurile aragazului, întorcându-i pe ambele părți. După ce sunt gata, pui la fript ceapa curățată și tăiată transversal, așa încât să se poată vedea cercurile concentrice, și roșia spălată, ștearsă și tăiată în sferturi (cu miezul în sus), până când ceapa devine maronie și roșia se înmoaie. Fierbi apa cu sare și piper. O torni într-un platou adânc, în care să încapă peștii, ceapa și roșiile. Adaugi cimbrul, usturoiul tăiat și ardeiul rupt în bucăți. Acoperi și lași cel puțin 30 minute pentru a se întrepătrunde. Când aduci la masă, îndepărtezi crusta formată de solzi, așa că peștele va rămâne dulce și aromat.



Add Comment