Rulou de somon cu sos alb

Petruța Salcudean, sat Capușul de Câmpie, jud. Mureș

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

3 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 3 felii somon afumat
  • 250 g șalău
  • 2-3 linguri smântână
  • 1 ceapă
  • piper
  • sare

 Îți trebuie pentru sos:

  • 50 g unt
  • 1 linguriță făină
  • 150 ml lapte

Pregătești rulourile așa:
Cureți, speli și toci mărunt ceapa și șalăul. Apoi, le călești. Reci, le amesteci cu smântână și sare. Pe fiecare felie de somon pui din compoziția de șalău și formezi un rulou.
Pregătești sosul așa: Pui un-tul în 100 ml lapte pe foc, să se topească untul. Separat, amesteci făina cu 50 ml lapte și o adaugi în crăticioara de pe foc, amestecând continuu.
Servești rulourile cu sosul alb deasupra și verdeață.
Poftă bună!

Add Comment