Pește picant cu vin

foto: Mihai Nicolae

Pește picant cu vin

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț: 18 lei-2 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 2 pești, 1 lămâie, 1 ceapă roșie, 4 căței de usturoi, 100 ml vin, 1 ardei iute, 1 linguriță boia iute, 2 crenguțe de rozmarin, ulei de măsline, sare, piper

Pregătești așa: Alegi ce pește dorești. În bucătăria Practic(ă) am folosit păstrăvi. Cureți și speli peștii, îi tamponezi cu un șervet absorbant, îi condimentezi cu sare, piper, boia și rozmarin. Umpli apoi peștii cu rondele de ceapă, lămâie, ardei iute și usturoi. Îi lași la rece 30 de minute. Așezi peștii într-o tavă și îi stropești cu ulei de măsline și vin. Acoperi peștii cu folie de aluminiu și ții tava la cuptor, la foc moderat, timp de 20 de minute. Îndepărtezi folia și îi lași la cuptor câteva minute. Servești peștii cu salată și roșii. Pui și sos lăsat la cuptor.

Add Comment