Păstrăv la cuptor

Foto: Mihai NIcolae, Burda România

Îți trebuie:
1 kg păstrăv
200 ml vin alb
1 ceapă
100 g unt
cimbru
pătrunjel verde tocat
sare
piper
zeamă de lămâie

Pregătești așa:
Cureți păstrăvii și îi speli sub jet de apă rece. Când ai terminat, îi așezi într-o tavă, lăsând puțină distanță între pești. Fierbi vinul cu puțină sare și piper și torni amestecul peste păstrăv. Clocotești două pahare de apă și le adaugi în tavă. Adaugi apoi în tavă ceapa tocată fin, sare, cimbru și piper după gust. Pui tava la cuptor și o lași să fiarbă la foc mediu. Când sunt ata, curgi ăstrăvii e zeamă, îi așezi pe o farfurie și îi ungi cu unt și zeamă de lămâie. Servești păstrăvii cu verdeață tocată fin pe deasupra.

4 porții – Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute

Rețetă de Elena Fărăgău, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș



Add Comment