Păstrăv cu ceapă roșie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 păstrăv proaspăt (2 kg)
5 cepe roșii mari
2 ardei grași
600 g roșii
100 ml vin alb sec
2 linguri cu făină
100 ml ulei
2 linguri cu oțet
1 ardei iute
2 foi de dafin
1 lămâie
10 g boabe piper
1 legătură pătrunjel verde
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți bine peștele, îl speli și îl tai în felii groase de maximum 2 degete. Dai feliile prin făină și apoi le prăjești în ulei, circa 5 minute pe fiecare parte. Separat, în altă tigaie călești ceapa tăiată julien, iar când aceasta s-a înmuiat pui făina rămasă și mai lași pe foc un minut, după care stingi cu 100 ml apă. Amesteci bine și răstorni totul într-o tavă adâncă. Pui în tavă roșiile curățate de pieliță și tăiate feliuțe, ardeiul gras tăiat julien și foile de dafin. Pui bucățile de pește în tavă peste ceapă, torni peste ele sosul de roșii, adăugând oțetul, boabele de piper, ardeiul iute tocat mărunt, vinul și potrivești gustul de sare și piper.
Dai tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Servești peștele cald, ornat cu feliuțe de lămâie și cu pătrunjel verde tocat mărunt, presărat pe deasupra.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Fănica Doina Țană, Brăila

Intră aici și vei descoperi o altă rețetă cu păstrăv.

Add Comment