Paste cu păstrăv afumat

Concurent: Maria Balog, sat Suseni, jud. Mureș

Îți trebuie:

  • 350 g paste sub formă de cochilii sau alte paste mici
  • 2,5 litri apă fiartă
  • 1/2 linguriță rasă de sare
  • 300 ml smântână degresată
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 100 g fileuri de păstrăv afumat tăiate fâșii
  • piper negru măcinat
  • 200 g frunze de spanac
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 lingurițe mărar tocat.

Pregătești așa:

Pui pastele într-un vas mare, pentru microunde, apoi adaugi apa fiartă și sarea. Lași la teperatura maximă a cuptorului timp d e12 minute șo amesteci din 3 în 3 minute, până când pastele sunt aproape gata. Le scoți din cuptor și le lași să stea în apă. Torni smântâna într-un alt castron special pentru microunde. Adaugi usturoi, acoperi (cu o folie de plastic pentru microunde) și îl ții timp de 4 minute la temperatură maximă până s-a încălzit. Scurgi pastele și apoi le amesteci cu smântâna fierbinte. Adaugi și păstrăvul și presari piper, după gust. Acoperi vasul și îl pui în cuptor la temperatură maximă timp de 2 minute. Amesteci cu spanac și suc de lămâie, apoi acoperi și mai lași 1 minut la temperatura maximă a cuptorului. Presari cu mărar și servești preparatul cât e cald.

Add Comment