File de pește în crustă de cocos

Elena Bulf, Techirghiol, jud. Constanța
Îți trebuie:

  • 4 bucăți file de pește
  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 4 linguri nucă de cocos mărunțită
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de făină
  • ulei
  • piper
  • sare.

Pregătești așa:
Speli și usuci bine fileul de pește cu ajutorul unui șervet, îl stropești cu zeama de la lămâie și îl condimentezi cu sare și cu piper. Amesteci pesmetul cu nuca de cocos și treci fiecare bucată de pește prin făină, prin ou bătut, și apoi prin amestecul de pesmet și nucă de cocos. Prăjești apoi peștele în ulei încins, după care scoți bucățile de pește pe un șervet pentru a absorbi surplusul de ulei. Servești peștele prăjit cu mujdei și pentru cine preferă, cu mămăligă. Această rețetă e bună pentru seara de Revelion când se mănâncă pește.



Add Comment