Chiftele de pește cu sos de țelină

Foto: Mihai Nicolae

Chiftele de pește cu sos de țelină

Rețetă de Felicia Vanea, București

PreȚ:22 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru chiftele: 700 g pește fără oase, 2 căței de usturoi, 1 ou + 1 gălbenuș, 1 legătură de pătrunjel, 1 linguriță coriandru măcinat (semințele), 1 linguriță rasă curcumă, 3 linguri făină albă, sare, piper, după gust, puțin ulei

Îți trebuie pentru sosul de țelină: 1 țelină mare și 1 mijlocie, 1 mănunchi frunze de țelină verzi, 2 l supă de legume, 2 căței de usturoi, 100 ml vin alb sec, sare, piper, 1 roșie foarte coaptă, 50 g unt

Pregătești așa: Cureți țelina, speli frunzele bine și le pui la fiert în supa de legume. Adaugi și usturoiul, iar când e aproape gata, condimentezi după gust. Toci carnea de pește împreună cu usturoiul și pătrunjelul. Amesteci carnea cu restul ingredientelor pentru chiftele și le modelezi. Pui chiftelele la prăjit în tava de grill, în cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Strecori supa de țelină. Frunzele și rădăcina le faci pastă în blender. Treci pasta obținută prin sită. Pui la topit untul, adăugând piureul de țelină, roșia dată prin răzătoare (doar pulpa și sucul, nu și coaja) și vinul. Lași să fiarbă aproximativ 10 minute (dacă vrei sosul mai lichid, îi poți adăuga și puțină supă), apoi condimentezi după gust. Servești chifteluțele calde, împreună cu sosul de țelină.

Add Comment