Bile de ton în sos de tomate și ardei roșu

foto: Mihai Nicolae

Bile de ton în sos de tomate și ardei roșu

Preț: 42 lei-4-6 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: 1 ceapă mică (mărunțită), 1 ardei roșu (fără semințe și tăiat fâșii), 2 linguri ulei, 400 g tomate mărunțite din conservă, 2 lingurițe oregano uscat, 4 linguri ketchup, 400 g ton (congelat sau proaspăt, dar nu din conservă, pentru că bilele nu ar mai fi ferme), 1 ou, 350 g spaghete, 25 g parmezan, 50 g pâine, ușor stătută

Pregătești așa: Gătești ceapa cu ardeiul într-o tigaie, cu jumătate din cantitatea de ulei, până se înmoaie, dar fără să se coloreze. Adaugi roșiile, oregano, 3 linguri de apă și ardeiul și acoperi, lăsându-le la fiert pentru 10 minute. Iei tigaia de pe foc, adaugi ketchupul, asezonezi și treci amestecul prin blender. Cât timp faci sosul, tai tonul și pâinea în bucăți mici, adaugi cealaltă linguriță de oregano, pui sare și treci prin blender. Adaugi un ou, cât să lege compoziția și formezi biluțele. Pui restul de ulei într-o tigaie curată și prăjești biluțele de ton, pe toate părțile, până își schimbă culoarea. Pui bilele peste sos, le pui pe foc și le lași la foc mic, câteva minute. Între timp, fierbi spaghetele într-o oală, apoi le scurgi de apă și le așezi pe o farfurie. Peste ele adaugi bilele de ton cu sos și presari pentru servire, parmezan ras. Poți aranja pastele cu bilele de ton ca un cuib. Pentru decor, poți pune o crenguță de rozmarin verde.

Add Comment