Pește pregătit grecește

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 fileuri de pește (fără pieliță)
50 g făină
un vârf de cuțit praf de copt
1 ou
125 ml bere
80 ml ulei de măsline
50 g pesmet
Îți trebuie pentru sos:
2 cartofi mari cruzi, curățați de coajă
4 căței de usturoi (rași)
1 lingură oțet alb
sare
piper
80 ml ulei de măsline
Pregătești așa:
Tai fileurile de pește alb în două (pe lung) și le zvinți cu un șervețel absorbant. Cerni într-un castron făina și praful de copt și încorporezi, puțin câte puțin, oul bătut cu berea. Amesteci ușor, până ce s-a absorbit tot lichidul și obții un aluat neted.
Încingi uleiul într-o tigaie, dai fileurile de pește întâi prin aluat și pe urmă prin pesmet și le prăjești câte două minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc frumos. Scoți peștele din tigaie, îl lași să se scurgă (pe hârtie absorbantă) și îl ții la cald.
Pregătești sosul așa:
Tai cartofii cubulețe de circa 1 cm, îi fierbi aproximativ 8 minute, îi scurgi de apă și îi sfărâmi într-o crăticioară cu furculița.
Adaugi usturoiul și oțetul, amesteci bine, sărezi și piperezi. Încorporezi uleiul de măsline, amestecând încontinuu, până ce amestecul se îngroașă și se înmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat, îl servești cald.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 10 minute
Rețetă de Ileana Șerban, Balș, jud. Olt

Intră aici și vei găsi modul de preparare a unui pește delicios.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!