Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
4 bucăți de pește sau fileuri de pește (cod, șalău)
7 roșii
1 lămâie
1 cățel de usturoi
pătrunjel verde
1 lingură vin alb sec
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță rozmarin
1 lingură bulion
sare
1 vârf de cuțit oregano uscat mărunțit
Pregătești așa:
1. După ce ai curățat și spălat peștele, îl presari cu puțină sare și oregano și îl așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Stropești bucățile cu ulei, acoperi vasul și îl păstrezi la rece până pregătești sosul.
2. Cureți legumele. Tai usturoiul felii, iar roșiile decojite, în cubulețe. Încingi într-o tigaie uleiul de măsline rămas și călești usturoiul, iar după 1 minut pui roșiile și lași să fiarbă la foc mic, amestecând periodic, până mai scade sosul. Torni vinul și pui bulionul, amesteci și iei sosul de pe foc. Torni sosul în vas, peste pește, presari rozmarinul și puțină sare și acoperi vasul cu propriul capac (dacă ai un vas de iena) sau cu folie de aluminiu. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
Servești peștele cu vin alb sec.
4 porții; pregătire: 20 min; coacere: 30 min
Rețetă de Fănica Doina Țană, Brăila
Îți dorești o altă rețetă cu pește? Sau poate aceasta?