Pește cu cartofi noi și sos de parmezan

Pește cu cartofi noi și sos de parmezan, dar și cu un înveliș crocant și delicios. Un preparat pentru evenimente speciale.
Carnea de pește a fost întotdeauna recomandată de nutriționiști. Aceștia propun un consum regulat pe săptămână de pește, la orice vârstă, pentru combaterea unei game largi de afecțiuni. Conform strudiilor de specialitate, creierul este unul dintre cei mai mari consumatori de energie, iar buna funcționare depinde mult de aportul de fosfor, pe care îl găsim în pește. Carnea acestuia este o sursă importantă de proteine, vitamine (A, B12, D, E), de minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu), acizi grași esențiali omega-3 și omega-6.

peste

Foto: Pește cu cartofi noi și sos de parmezan – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g cartofi noi
2 albușuri
3 fileuri de pește
3 linguri maioneză light
1 lingură unt
50 g pesmet
1 legătură pătrunjel
1 fir de ceapă verde
2 linguri parmezan
sare, piper
1 lămâie
Pregătești așa:
Decojești cartofii, îi fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, după care îi scurgi, îi lași să se răcească și îi tai în sferturi. Treci cartofii prin albușul bătut cu furculița și îi pui în tavă, pe hârtie de copt. Îi coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc.
Usuci fileurile  între șervete absorbante, le presari cu sare și le ungi cu maioneză. Topești untul la foc mic. Presari pesmetul, amesteci și adaugi parmezanul, apoi verdețurile fin tocate. Întinzi pasta peste fileuri  și le introduci în cuptorul cald, pentru aproximativ 20 de minute. Le servești împreună cu sferturi de lămâie.

Pregătire 25 minute; Coacere 40 minute

Intră aici și vei găsi Două aperitive delicioase cu carne de pește.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!