Pește cu ananas la cuptor

Pește cu ananas la cuptor, un preparat mai sofisticat dar rapid și ușor de preparat, cu care vom impresiona invitații.
Iată câteva sfaturi pentru a prepara și consuma peștele. În comerț găsim pește congelat, sărat, afumat și conservat în ulei sau în diferite sosuri. Congelarea peștelui este metoda cea mai igienică de conservare și care-i păstrează întreaga valoare nutritivă. Peștele cumpărat congelat trebuie ținut la gheață.
– Dacă vrem să păstrăm toate calitățile peștelui, decongelarea trebuie să se facă încet și numai înainte de prepararea culinară.
– Peștele sărat este bun pentru consum, dacă îndeplinește următoarele condiții: trebuie să aibă solzi strălucitori, de culoare alb-cenușie, și carnea suficient de tare.
– Peștele conservat în cutii sterilizate la căldură, trebuie cumpărat numai dacă îndeplinește condițiile enumerate pe etichetă.
– Peștele proaspăt pus în apă se scufundă.
– Peștele alterat are un miros neplăcut, carnea este moale și se desface ușor de pe oase, ochii sunt fără culoare și strălucire, corpul moale, fragil, branhiile decolorate, cenușii, abdomenul moale, mirositor.

peste

Foto: Pește cu ananas la cuptor – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 fileuri de pește
1 cutie ananas bucăți
5 bucăți roșii cherry
100 g măsline negre
1 ceapă roșie
3 linguri ulei de măsline
1/2 legătură mărar verde
1/2 legătură pătrunjel verde
sare
Pregătești așa:
Într-un vas de Jena pui o lingură de ulei de măsline și ananasul bine scurs de suc, apoi dai vasul la cuptor pentru 30 de minute. Speli peștele, îl ștergi cu un șervet și îl sărezi.
Scoți vasul de Jena din cuptor și așezi peștele peste ananasul copt. Adaugi ceapa tăiată peștișori, măslinele, roșiile tăiate cubulețe, apoi stropești totul cu ulei de măsline și dai din nou la cuptor pentru 15 minute.
La sfârșit presari pătrunjel și mărar verde tocat.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Iată aici Două aperitive delicioase cu carne de pește.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!