Pește cu sos de capere

Pește cu sos de capere, un preparat din bucătăria mediteraneeană. Folosind pentru această mâncare capere vom obține un delicios preparat cu carne de pește.
Caperele reprezintă un condiment, de obicei folosit murat, făcute din bobocii florilor imature a tufelor de capere. Cel mai des se găsesc în zonele mediteraneene. Cel mai mult sunt folosite în prepararea sosurilor, salatelor și garniturilor, dar pot fi folosite și la pizza, ca și garnitură la o rețetă cu carne de vită, la o salată de pui etc.

 

peste

Foto: Pește cu sos de capere – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg pește
3 cepe
2 morcovi
2 roșii
1 lingură pastă de ardei
50 g măsline
2 linguri capere în oțet
sare, piper, cimbru, chimen
3 linguri ulei
ardei iute
Pregătești așa:
1 Presari peștele cu sare și condimente după gust și îl lași în frigider până pregătești legumele. Cureți legumele, le tai julien și le călești puțin în 2 linguri de ulei. Le așezi în tavă, iar deasupra pui peștele și îl stropești cu uleiul rămas. Torni în tavă puțină apă și coci preparatul 20 de minute, la foc mediu.
2 Îl scoți din cuptor și îl ungi cu un sos pregătit din pasta de ardei iute și caperele. Servești preparatul decorat cu măsline.

Rețetă de Doina Tătăranu, București

Intrați aici și vă oferim două rețete delicioase: Pește cu paste și Șalău cu conopidă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!