Claudiu Pleșa, loc. Scornicești, jud. Olt
Îți trebuie pentru perișoare:
- 600-700 g carne
- 1 ceapă de mărime mijlocie
- 1 fe-lie de pâine albă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar
- 2 ouă
- 1 cartof crud
- ulei sau slăninuță de porc.
Îți trebuie pentru sos:
- 250 ml roșii în bulion sau 2 lingurițe de pastă de tomate
- ulei
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 legături mărar verde
- câteva frunze de tarhon
- supă de carne.
Pregătești așa:
Amesteci ingredientele și formezi peri-șoare, pe care le prăjești în ulei. Separat, pui ulei într-o cratiță și îl lași pe foc până se încinge. Adaugi pasta de tomate, subțiezi cu zeamă de carne sau cu apă. Adaugi verdeața tăiată mă-runt. Pui sare, piper, după gust și amesteci bine. Lași să fiarbă, timp de 5-10 minute, apoi adaugi perișoarele din carne prăjite. Lași pe foc în continuare încă 10-15 minute. Servești perișoarele cât sunt calde, cu piure de cartofi sau cartofi natur și cu salată verde. Este un fel de mâncare ușor de făcut și gustos!