Perișoare cu verdețuri și sos de roșii

Claudiu Pleșa, loc. Scornicești, jud. Olt

Îți trebuie pentru perișoare:

  • 600-700 g carne
  • 1 ceapă de mărime mijlocie
  • 1 fe-lie de pâine albă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • 2 ouă
  • 1 cartof crud
  • ulei sau slăninuță de porc.

Îți trebuie pentru sos:

  • 250 ml roșii în bulion sau 2 lingurițe de pastă de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2 legături mărar verde
  • câteva frunze de tarhon
  • supă de carne.

Pregătești așa:

Amesteci ingredientele și formezi peri-șoare, pe care le prăjești în ulei. Separat, pui ulei într-o cratiță și îl lași pe foc până se încinge. Adaugi pasta de tomate, subțiezi cu zeamă de carne sau cu apă. Adaugi verdeața tăiată mă-runt. Pui sare, piper, după gust și amesteci bine. Lași să fiarbă, timp de 5-10 minute, apoi adaugi perișoarele din carne prăjite. Lași pe foc în continuare încă 10-15 minute. Servești perișoarele cât sunt calde, cu piure de cartofi sau cartofi natur și cu salată verde. Este un fel de mâncare ușor de făcut și gustos!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!