Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Aurelia Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova
Preț: 25 lei-4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie: ■ 4 păstrăvi, 1 kg spanac verde ■ 1 ceapă mare, 1 ardei gras roșu ■ 100 ml ulei ■ 1 lămâie ■ sare ■ piper
Pregătești așa: Cureți păstrăvul, îl speli, îl scurgi de apă și îl ștergi cu șervețele absorbante, apoi îl presari cu sare și piper și îl tăvălești prin făină. Prăjești peștele în 50 ml ulei bine încins, apoi când s-a rumenit bine pe ambele părți, scoți peștele pe șervețele absorbante, după care îl cureți de pieliță și îl stropești cu zeamă de lămâie. Cureți, speli bine spanacul și îl călești în uleiul rămas împreună cu ceapa tocată mărunt și ardeiul gras tocat mărunt. Adaugi o ceșcuță de apă și lași să fiarbă la foc mic 15-20 de minute sau până când se evaporă toată zeama din tigaie. Servești câte un păstrăv la o porție cu garnitură de spanac cald și stropești totul cu zeama de lămâie.