Concurent: Maria Balog, sat Suseni, jud. Mureș
Îți trebuie:
- 350 g paste sub formă de cochilii sau alte paste mici
- 2,5 litri apă fiartă
- 1/2 linguriță rasă de sare
- 300 ml smântână degresată
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 100 g fileuri de păstrăv afumat tăiate fâșii
- piper negru măcinat
- 200 g frunze de spanac
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 lingurițe mărar tocat.
Pregătești așa:
Pui pastele într-un vas mare, pentru microunde, apoi adaugi apa fiartă și sarea. Lași la teperatura maximă a cuptorului timp d e12 minute șo amesteci din 3 în 3 minute, până când pastele sunt aproape gata. Le scoți din cuptor și le lași să stea în apă. Torni smântâna într-un alt castron special pentru microunde. Adaugi usturoi, acoperi (cu o folie de plastic pentru microunde) și îl ții timp de 4 minute la temperatură maximă până s-a încălzit. Scurgi pastele și apoi le amesteci cu smântâna fierbinte. Adaugi și păstrăvul și presari piper, după gust. Acoperi vasul și îl pui în cuptor la temperatură maximă timp de 2 minute. Amesteci cu spanac și suc de lămâie, apoi acoperi și mai lași 1 minut la temperatura maximă a cuptorului. Presari cu mărar și servești preparatul cât e cald.