Paste cu lobodă roșie

Paste cu lobodă roșie, este o variantă vegetariană de paste, pe care o propunem pentru dumneavoastră. Pentru că în prepararea acestor paste vom folosi loboda roșie, să aflăm câteva lucruri despre ea.
În primul rând, culoarea roşie a plantelor, a fructelor şi a legumelor indică o puternică prezenţă a antioxidanţilor. Loboda conţine foarte mult fier, se apropie ca valori de spanacul atât de cunoscut pentru acest aport adus sănătăţii. Frunzele roşii conţin, de asemenea, mult magneziu şi potasiu, importante pentru inimă şi sistemul muscular. Loboda ne oferă multă vitamina C şi vitamina K, cea care ajută la diminuirea riscului de accident vascular.
Ideal ar fi să o consumăm crudă, în diferite salate, pentru a beneficia din plin de toate vitaminele, sărurile minerale și antioxidanții pe care îi oferă. Loboda roșie este mult folosită în ciorbe cu carne sau fără carne. O ciorbă de lobodă roșie acrită cu borș de casă este sănătate curată.

paste

Foto: Paste cu lobodă roșie – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g paste scurte
3 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
2-3 fire usturoi verde
4 legături lobodă roșie
1/2 lămâie
1/2 linguriță muștar
sare
piper proaspăt măcinat
Pregătești așa:
Cureți usturoiul și loboda. Tai loboda fâșii subțiri, usturoiul verde în rondele subțiri, iar 1 cățel de usturoi în felii. Zdrobești ceilalți 2 căței de usturoi și îi amesteci cu 1 lingură ulei de măsline, muștarul și 1 linguriță zeamă de lămâie.
Fierbi pastele în apă ușor sărată, respectând instrucțiunile de pe ambalaj. În timp ce fierb pastele, încălzești într-o tigaie uleiul rămas și călești pentru câteva minute loboda împreună cu feliile și rondelele albe de usturoi. Amesteci și, din când în când, picuri puțină zeamă de lămâie care va păstra o nuanță plăcută a frunzelor de lobodă.
Când pastele au fiert, le scurgi și le amesteci împreună cu legumele călite și sosul de usturoi. Presari deasupra frunzele de usturoi verde, în prealabil tăiate. Consumi pastele imediat.

Pregătire: 5 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

Încearcă și rețeta de Ciorbă de lobodă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!