Parfait de ciocolată albă

Parfait de ciocolată albă, de nerefuzat în zilele lui Cireșar. Acest parfait de ciocolată este foarte ușor de preparat, nu necesită mult timp pentru a-l face și, un lucru bun, nu face ace în momentul în care este introdus la congelator.
Denumirea de parfait vine din limba franceză însemnând „perfect„. Așa este! Un desert perfect, rece, care are la bază combinarea a două compoziții cremoase. Este savuros și spectaculos, este un desert perfect pentru zilele călduroase. După cum spune și numele, parfait-ul ăși are originea în bucătăria franceză, fiind preluat și în alte țări datorită modului rapid de preparare și a gustului deosebit. În cultura japoneză parfait-ul are un loc de frunte datorită gustului deosebit, dar și a culorilor frumoase care încântă ochiul, obținute prin stratificarea înghețatelor de diferite culori și a fructelor folosite pentru ornat.

parfait

Foto: Parfait de ciocolată albă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
180 g ciocolată albă
5 gălbenușuri
100 g zahăr
70 ml apă
400 g frișcă bătută
Pregătești așa:
Tapetezi cu folie de plastic o tăviță de 15×25 cm sau o tavă mică de chec. Topești la bain-marie ciocolata. Faci un sirop din zahăr și apă, la foc mic. Mixezi cu viteză mare gălbenușurile și torni în fir subțire siropul, apoi încorporezi ciocolata topită.
Cu ajutorul unei spatule, încorporezi în amestec și frișca bătută. Torni compoziția în tăviță și congelezi parfeul până a doua zi. Servești feliile decorate cu topping și cu fructe la alegere.

Pregătire 15 minute; Fierbere 5 minute
Rețetă de Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

Nu ezita să încerci și rețeta de Parfait cu vișine și fructe confiate!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!