Papanași cu aromă de rom

Papanași cu aromă de rom, un desert delicios, ușor de preparat și foarte apreciat de întreaga familie. Chiar dacă țineți cură de slăbire nu veți putea să renunțați la o porție de papanași.
Se pare că papanașii datează din Evul Mediu, când bucătarii porționau aluatul, apoi îl îmbibau cu mult sirop. Totodată, se crede că strămoșii papanașilor au fost preferații grecilor din perioada Antichității, care prăjeau benzi din aluat pe care ulterior le ungeau cu miere. În ceea ce privește modul de preparare, papanașii fierți provin din vechiul Imperiu Austro-Ungar, iar cei prăjiți aparțin Moldovei.
Cu toate că rețeta de papanași a fost „împrumutată„ de către români, aceștia au devenit un desert tradițional. Cred că nu există un român care să nu fi mâncat măcar o dată papanași și să fie încântat de gustul deosebit. De aceea vă oferim mai jos rețeta unor papanași buni, buni rău de tot!

papanasi

Foto: Papanași cu aromă de rom – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
1 kg brânză de vaci
4 ouă
400 g făină
2 plicuri zahăr vanilat
1 esență de rom
1 linguriță bicarbonat
smântână
dulceață de vișine
Pregătești așa:
Bați bine ouăle cu zahărul vanilat și cu bicarbonatul nestins. Adaugi brânza și apoi făina. Obții un aluat potrivit de moale. Iei câte o lingură de aluat și formezi mingiuțe pe o planșetă cu făină. Formezi apoi papanașii sub forma unor inelușe. Încingi uleiul într-o tigaie. Pui papanașii în tigaie, astfel încât să fiarbă în ulei și să se și rumenească. Nu trebuie să se coacă prea repede pentru că nu au timp suficient să crească.
Când sunt aurii, scoți papanașii pe șervețele absorbante. Servești papanașii cu smântână dulce și cu dulceață de vișine.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Gina Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Încearcă și această rețetă de papanași.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!