Pâine cu măsline și aromă de mentă

Pâine cu măsline și aromă de mentă, o bunătate, un deliciu ușor de preparat mai ales că putem avea în casă o mașină de făcut pâine, care ne ajută foarte mult. Poate fi făcută și în mod tradițional, așa că vă prezentăm mai jos rețeta. Pentru un gust deosebit vom folosi frunze de mentă.
Așa cum un bucătar din Orientul Mijlociu nu ar concepe să gătească miel fără un adaos de mentă sau o gospodină din zona Mării Mediterane n-ar ezita să presare mentă în salate, un bucătar englez sau american n-ar trece cu vederea opțiunea de a servi fripturile cu sos de mentă sau deserturile cu jeleu de mentă.
Plantă versatilă, cu extrem de multe beneficii, menta înnobilează preparate tradiționale asiatice și reprezintă o inovație în bucătăria modernă a multor țări. În familia botanică Lamiaceae, mai bine de 18 varietăți de mentă și 11 hibrizi împart aroma asemănătoare și un nume generic. Frunzele în formă de vârf de lance pot avea, în funcție de varietate, nuanțe de la verde deschis la verde închis, galben pal și violet închis.

paine

Foto: Pâine cu măsline și aromă de mentă – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
600 g făină albă
200 g făină de secară
1 ceapă roșie
150 g măsline negre
25 g drojdie
350 ml apă caldă
5 linguri ulei de măsline
2 lingurițe cu sare
frunze de mentă
Pregătești așa:
Într-un bol adaugi făina și sarea. Într-un alt bol, topești drojdia în jumătate din cantitatea de apă caldă, adăugând pe parcurs și cealaltă jumătate de apă și uleiul de măsline. Verși apoi amestecul obținut în bolul cu făină și amesteci până se obține o pastă omogenă. Lași aluatul la dospit. După ce a crescut, frămânți bine și întinzi. Împarți aluatul în bucățele care se garnisesc cu măsline, ceapă și mentă, după care rulezi, astfel încât ingredientele de mai sus să fie bine încorporate în cocă. Ungi tăvile cu ulei, le tapetezi cu făină și fiecare bucată astfel rulată, o așezi în tavă. Dai tăvile la cuptor aproximativ 50 de minute.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Simona Andreea Ion, sat Potlogi, com. Potlogi, jud. Dâmbovița

 

Încearcă și rețeta de Pâine rustică.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!