Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare, o rețetă specială care provine din bucătăria Peninsulei Iberice. O paella preparată astfel poate impresiona pe toată lumea.
Pentru acest delicios preparat vom folosi paella. Ce este paella? Paella este un fel de mâncare tradițional din Spania. Originară din Valencia, a fost preluată de către multe alte provincii spaniole, fiecare adăugându-și nota de originalitate. Acest amestec colorat de orez aromat cu șofran și diferite tipuri de carne, numit Paella, provine de la „paellera”, vasul în care se gătește (o tigaie plată, rotundă, cu două mânere) pregătită în mod tradițional în aer liber, la un foc de lemne. Ingredientele cheie sunt fructele de mare proaspete, șofranul și boiaua de ardei, dar și uleiul de măsline, care toate dau un gust deosebit.

paella

Foto: Paella cu fructe de mare – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g creveți congelați
350 g mix de fructe de mare congelate
200 g pulpă de pui
100 g mazăre
300 g orez
2 roșii
2 cepe mici
500 ml supă
câte ½ ardei gras roșu și galben
50 ml ulei de măsline
1 legătură pătrunjel
1 lingură curcuma
2 căței de usturoi
sare
Pregătești așa:
1. Într‑o tigaie încăpătoare, călești în ulei cubulețele de carne. Când s‑au albit, împingi carnea pe margine și pui în centru ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și ardeii tăiați cubulețe, până se înmoaie. Amesteci și lași câteva minute să se călească, apoi adaugi mazărea și roșiile tocate cubulețe și lași să fiarbă până se formează un sos. Adaugi curcuma și sarea și amesteci bine.
2. Pui orezul spălat și supa de legume, apoi fructele de mare. Acoperi vasul cu un capac și lași paella să fiarbă la foc mic, 20‑25 de minute sau până când orezul s‑a umflat și supa a fost absorbită. Aranjezi creveții deasupra și presari pătrunjel.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Încearcă și rețeta de Paella cu carne de curcan

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!